analytics

Stone Island Patch Logo

Wij zijn altijd ge├»nteresseerd in de geschiedenis van designermerken en op deze pagina zullen we het hebben over een van de meest iconische en herkenbare logo’s in de modegeschiedenis: het Stone Island patch logo.

Stone Island Patch logo

Sinds de oprichting van het merk door Massimo Osti in 1982, is het merk onlosmakelijk verbonden met deze patch (ook wel badge of label genoemd). De patch heeft een geel/groen kompas met daaromheen de tekst “Stone Island” in groene letters. Het wordt bevestigd op de linker bovenarm van hoodies, jassen, truien, sweaters en andere kleding van Stone Island. Op jeans wordt het logo bevestigd op de rechter achterzak. De Stone Island-patch is van ver herkenbaar en kan niet afzonderlijk van een jas of trui worden gekocht.

Wat het logo speciaal maakt, is de symboliek en geschiedenis erachter. Het logo is ontworpen om de liefde van oprichter Massimo Osti voor cartografie en exploratie weer te geven, en de geest van avontuur die Stone Island kleding kenmerkt. Het logo heeft ook een hoge mate van authenticiteit en exclusiviteit omdat het alleen beschikbaar is op de kleding van het merk en niet los te koop is. Dit maakt het dragen van een Stone Island kledingstuk met de patch een teken van status en herkenning in de modewereld.

Variaties

Sinds het bestaan van het designermerk zijn er verschillende variaties van de patch uitgebracht. In het begin had de Stone Island patch een groene rand, later werd deze volledig zwart. Er zijn ook volledig zwarte en witte edities van de patch, een speciale 30 anni-versie en een zwarte patch met een wit kompas in plaats van het gebruikelijke geel/groen. Hieronder kun je een aantal verschillende versies van de patch bekijken:

Stone Island Patches
Moet je je Stone Island logo patch wassen?

We krijgen ook vaak vragen zoals: Moet ik mijn patch wassen? Of kan mijn badge in de wasmachine? Het antwoord op deze vraag is een duidelijke nee. De reden hiervoor is dat de materialen van de patch erg zacht zullen worden en daardoor zal de badge gaan hangen aan je mouw, in plaats van een goed gevormde patch die mooi op de knopen past. Je kunt de patch gemakkelijk van je jas halen voordat je deze in de wasmachine stopt door hem los te maken van de knopen. Zo kun je lang blijven genieten van een badge die nog als nieuw lijkt.

We hopen dat je wat hebt geleerd over de geschiedenis van dit iconische logo. Mocht je geinteresseerd zijn in meer informatie over het merk, kijk dan zeker even verder op onze website!

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo