analytics

Yves Saint Laurent Y Eau de Parfum (EDP)

Yves Saint Laurent (YSL) is een bekend parfumhuis dat de afgelopen jaren snel aan populairiteit wint. Reclamespotjes, billboards en op YouTube, de geuren van het merk worden overal getoond. Op deze pagina lees je onze review van hun meest populaire geur van dit moment – de Y Eau de Parfum (EDP).

Prijsoverzicht

Deze Eau de Parfum is beschikbaar in de maten 60, 100 en 200 ml.

Geurnoten

Bij het eerste contact met de huid biedt Y Eau de Parfum een directe uitbarsting van verse, sprankelende tonen. De topnoten van appel, witte aldehyde en gember zorgen voor een pittige en energieke start. Het is een aangename verrassing, een zoete en fruitige golf die de zintuigen prikkelt zonder overweldigend te zijn.

Na deze bruisende opening, evolueert de geur soepel naar het hart. Hier domineren salie en geranium – klassieke, groene en kruidige tonen – die een interessante wending aan het oorspronkelijke boeket geven. Deze mannelijke en aromatische elementen geven de Y Eau de Parfum een onderscheidende, maar subtiel verfijnde ruggengraat.

De basisnoten van deze geur vormen een diepe en warme beëindiging van de ervaring. De tonka boon, vetiver en wierook combineren tot een warm, houtachtig en licht rokerig akkoord. Het resultaat is een langdurige, aardse en sensuele geur die een perfecte balans vindt tussen kracht en subtiliteit.

Wat vinden wij van YSL Y Eau de Parfum?

Het eerste wat we willen uitlichten in deze review is de langdurige aanwezigheid van YSL Y EDP. De geur heeft een extreem lange sillage (ruikbaarheid), wat je natuurlijk mag verwachten als je een Eau de Parfum koopt. Helaas komen we nog vaak Eau de Parfum’s tegen die na een paar uren niet meer te ruiken zijn. Gelukkig is dit bij Y EDP niet het geval. We spoten ’s ochtends 4-5 spraytjes achter de oren en nek en de geur was de hele dag ruikbaar.

Op het gebied van veelzijdigheid is Y Eau de Parfum even imposant. Het is een perfecte keuze voor elke gelegenheid, van formele evenementen tot casual uitjes. Het is op dit moment onze favoriete geur om te dragen, en we dragen hem dagelijks. Hoewel Y EDP zich in alle seizoenen staande houdt, lijkt de geur vooral te floreren in de koelere maanden, waar de houtachtige en kruidige tonen een warm en comfortabel gevoel geven.

De geur is gemaakt voor de moderne, zelfverzekerde man, een persoon die niet bang is om zijn emoties te tonen en trots is op zijn individualiteit. De geur is niet leeftijdsgebonden, je kunt hem dragen vanaf 18-88 jaar ;). Het is even toepasselijk voor jongere als voor meer volwassen mannen. We waren zeer tevreden over de geur, en we raden hem zeker aan.

9Expert Score
Top geur

Over het geheel geven we de geur een 9/10. Dit is een heerlijk luchtje voor mannen die je eigenlijk blind kunt kopen, je hoeft hem niet eens te ruiken.

Performance van de geur
10
Veelzijdigheid
8
Flacon en stijl
9
Pluspunten
 • Langdurig ruikbaar
 • Veelzijdig
Minpunten
 • Aan de prijs (maar maakt verwachtingen waar)

Hoe ziet de Flacon van YSL Y EDP er uit?

De flacon van de YSL Y Eau de Parfum belichaamt de eenvoudige maar stijlvolle esthetiek van YSL. De flacon is strak en minimalistisch, met een diepblauwe kleur en grote zilveren accenten van het Y logo die de moderne en moedige geest van het merk weerspiegelen. We hebben een aantal foto’s gemaakt van de flacon, deze kun je hieronder bekijken.

Hoe hebben we YSL Y Eau de Parfum getest?

Om de parfum te testen, hebben we de geur aangebracht op verschillende huidtypen en in verschillende omgevingen om te zien hoe de EDP reageert. We hebben ook rekening gehouden met de sillage, duurzaamheid en algemene geurervaring. Feedback van de mensen om ons heen is ook in overweging genomen om een breed beeld te krijgen. Hieronder lees je precies hoe we de geur hebben getest.

Geurprofiel

We hebben de complexe geurarchitectuur van Yves Saint Laurent Y Eau de Parfum zorgvuldig bestudeerd op verschillende tijdstippen van de dag. Door ons te concentreren op de evolutie van de geur hebben we vastgesteld hoe de topnoten, hartnoten en basisnoten zich op verschillende momenten manifesteren. Dit zorgvuldige onderzoek heeft ons in staat gesteld de verfijnde complexiteit en diepte van deze unieke geur echt te waarderen.

Langdurigheid

We hebben de duurzaamheid van YSL Y Eau de Parfum uitvoerig getest door het op verschillende momenten van de dag te dragen. Tussen de geurtesten door gebruikten we neutraliserende stoffen zoals koffie om de geurblindheid tegen te gaan. We hebben ook feedback gekregen van mensen die niet continu aan de geur werden blootgesteld om de aanwezigheid ervan te evalueren. Hierdoor konden we met zekerheid vaststellen hoe lang de YSL Y Eau de Parfum waarneembaar blijft op de huid.

Intensiteit

We hebben de YSL Y Eau de Parfum in verschillende situaties gedragen, van dagelijks werk tot sociale bijeenkomsten en speciale vieringen, om de prestaties en intensiteit van de geur in verschillende omgevingen te beoordelen. We hebben de parfum in totaal in meer dan 20 verschillende scenario’s getest, waarbij we steeds 3 tot 4 sprays op dezelfde plaatsen aanbrachten. Dit uitgebreide testproces heeft ons in staat gesteld om de meest geschikte situaties en omgevingen voor de YSL Y Eau de Parfum te identificeren, en te begrijpen waar deze geur het beste tot zijn recht komt en waar deze mogelijk minder opvalt.

Prijshistorie

Bekijk hier alle prijzen over de afgelopen periode. Over het algemeen varieert de prijs tussen €80 en €120 voor een 100ml fles. Vaak zijn er aanbiedingen en kortingen beschikbaar, dus het loont om regelmatig de prijzen te vergelijken. Een actueel prijsoverzicht vind je bovenaan deze pagina.

Prijsontwikkeling voor Yves Saint Laurent Y Eau de Parfum 100ml

Overzicht

Huidige prijs €90,4512 juni 2024
Hoogste prijs€112,9511 maart 2024
Laagste prijs€84,4528 maart 2024
Sinds 7 februari 2024

Laatste prijswijziging

€90,4529 mei 2024
€95,9527 mei 2024
€112,9526 mei 2024
€90,4521 mei 2024
€112,9514 mei 2024
Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

   Laat een reactie achter

   Big Brand Boys
   Logo