analytics

Tips voor het aanbrengen van Parfum

Het aanbrengen van parfum is een belangrijk punt van aandacht tijdens het dragen van parfum, welke indien je deze correct uitvoerd, je geurervaring kan verbeteren en je favoriete geur langer kan laten meegaan. Hier zijn enkele tips voor waar je het beste parfum kunt aanbrengen.

Pulse points

Breng parfum aan op je ‘pulse points’, oftewel de plekken waar je je hartslag kunt voelen. Dit zijn de polsen, achter de oren, aan de basis van de keel, aan de binnenkant van de ellebogen en achter de knieën (wel een bijzondere plek om parfum te sprayen overigens). Deze gebieden zijn warmer en hebben een betere doorbloeding, waardoor de geur beter wordt verspreid en langer aanhoudt. De warmte van je lichaam helpt de geur te verspreiden en ontwikkelen, wat resulteert in een rijkere geurervaring.

Parfum

Haar

Hoewel het misschien niet de meest voor de hand liggende plek is, kan het aanbrengen van parfum op je haar een langdurig effect hebben. Je haar houdt geuren goed vast en verspreidt de geur telkens wanneer het beweegt. Het is echter belangrijk op te merken dat je parfum het beste kunt aanbrengen op je haarborstel en deze vervolgens door je haar kunt halen, omdat de alcohol in het parfum je haar kan uitdrogen als je het direct op het haar sprayt.

Kleding

Een andere optie is om parfum op je kleding aan te brengen, wat kan bijdragen aan een langere geurduur. Pas wel op met delicate stoffen (zoals wol, nylon en zijde), omdat sommige parfums vlekken kunnen veroorzaken of de stof kunnen aantasten. Zorg ervoor dat je het parfum van een afstandje aanbrengt om dit te voorkomen.

Gelaagdheid

Meerdere lagen is precies waarom parfummerken van hun populairste producten vaak ook Aftershaves, Douchegels en creme’s uitbrengen. Deze complimenteren de parfum doordat ze dezelfde geur (of een bijpassende twist op de geur) hebben.nAls je parfum wilt aanbrengen in lagen, begin dan met een geparfumeerde bodylotion of douchegel van dezelfde geurlijn als je parfum. Dit helpt om de geur langer te laten duren en zorgt voor een meer complexe geurervaring. Breng vervolgens je parfum aan op de eerder genoemde pulse points en warme gebieden voor het beste resultaat. Het is belangrijk om niet van verschillende merken/parfumlijnen tegelijk gebruik te maken. Dit zorgt voor botsing van de geuroliën, en dat kan een averechts effect hebben op de geurervaring.

Dior

Vermijd wrijven

Wrijf na het aanbrengen van parfum niet over je polsen of andere delen van je lichaam, omdat dit de geurmoleculen kan beschadigen en de geur kan veranderen. Laat het parfum op natuurlijke wijze drogen en absorberen in je huid.

Minder is meer

Wees voorzichtig met de hoeveelheid parfum die je aanbrengt. Te veel parfum kan overweldigend zijn voor zowel jou als de mensen om je heen. Iedereen kent wel die éne persoon die veel te veel sprayt. Begin met één of twee sprays en pas indien nodig meer toe. Wij geven bij onze parfumgidsen vaak aan hoeveel sprays je per luchtje kunt aanbrengen. Ook moet je kijken welke soort je gebruikt, omdat bijv een Eau de Parfum een hogere concentratie geuroliën heeft dan een Eau de Toilette.

Door rekening te houden met deze tips en je parfum op de juiste plaatsen aan te brengen, haal je het meeste uit je favoriete geur en zorg je ervoor dat je altijd een verfijnde en aangename geur uitstraalt.

Tot slot

Onthoud dat iedereen een unieke huidchemie heeft, en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Experimenteer met verschillende methoden en locaties om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke geur en huidtype. Door gebruik te maken van de bovenstaande tips, creëer je een geurervaring die zowel aangenaam als langdurig is.

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo