analytics

Dior Sauvage Eau de Parfum

Dior Sauvage Eau de Parfum is een iconisch parfum voor heren dat in 2018 werd uitgebracht als opvolger van de originele Dior Sauvage Eau de Toilette. Het is een verfijnde, moderne geur die de perfecte balans vindt tussen frisheid en kracht.

Beste prijs

Via onderstaande tabel kun je Dior Sauvage kopen bij je favoriete winkel. Bij elke winkel staat de huidige prijs duidelijk aangegeven en kun je de beste prijs kiezen. We updaten de prijzen elke dag dus voel je vrij om deze pagina op te slaan in je favorieten zodat je altijd een actueel overzicht van de beste prijs bij de hand hebt.

Dior Sauvage Eau De Parfum

Laatste Amazon prijsupdate was op: 9 juni 2024 19:52

Geurnoten

De geur opent met een frisse mix van bergamot en Sichuan-peper, die direct een energiek gevoel oproept. Dit wordt snel gevolgd door een warm hart van lavendel, roze peper en steranijs, wat de geur een sensuele twist geeft. De basisnoten bestaan uit een mix van ambroxan en vanille absolute, wat zorgt voor een langdurige en intense geur die de hele dag door aanwezig blijft.

Wat deze geur zo uniek maakt, is de manier waarop het de essentie van de wilde natuur en de moderne mannelijkheid vangt. Het is een uitgesproken geur die zowel krachtig als verfijnd is en die de drager zelfvertrouwen geeft. Het is dan ook niet verrassend dat Dior Sauvage Eau de Parfum in korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest populaire en geliefde geuren voor mannen. De geur is geschikt om het hele jaar door gedragen te kunnen worden, naar je werk maar ook naar speciale gelegenheden. Het is dus de ultieme parfum die je op elk moment kunt inzetten. Veel van onze lezers geven ook aan dat deze geur hun “signature scent” is, oftewel hun dagelijkse go-to die overal goed uit de verf komt.

9Expert Score
Topgeur voor heren

Sauvage is niet voor niets op dit moment het meest populaire geurtje voor heren. Ruikt echt ontzettend lekker, en is van harte aan te bevelen.

Intensiteit
9.6
Prijs
9
Uniek?
8.6
Voordelen
 • Niet duur voor een Eau de Parfum
 • Geschikt voor alle gelegenheden
Nadelen
 • Niet heel uniek, veel mensen hebben 'm

Flacon

De flacon zelf is al net zo iconisch als de geur zelf. Het is een eenvoudige, strakke fles die perfect past bij de moderne mannelijkheid die het vertegenwoordigt. De blauwe tinten van de flacon en de verpakking weerspiegelen de frisheid van de geur, terwijl de zwarte dop het geheel een stijlvolle en elegante uitstraling geeft.

Dior Sauvage Eau de Parfum flacon
De flacon van Dior Sauvage Eau de Parfum

Hoe hebben we Dior Sauvage getest?

Om op onze reviewscore van 9 uit te komen hebben we Dior Sauvage meer dan 100 dagen gedragen, en zoals je op de onderstaande foto kunt zien is onze flacon bijna helemaal leeg. Doordat we deze parfum zo vaak hebben gedragen kunnen we een goede reviewschrijfen zodat jij als lezer een goed geinformeerde keuze kunt maken. We hebben de onderstaande punten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van parfum uitvoerig onderzocht.

Onze Dior Sauvage na het testen
We vonden Dior Sauvage zo lekker ruiken, dat de flacon inmiddels bijna leeg is.

Geurprofiel

Gedurende de dag hebben we op verschillende momenten aandacht besteed aan het geurprofiel van Dior Sauvage terwijl we het luchtje droegen. We hebben nauwkeurig waargenomen hoe de geur zich ontwikkelt en welke top-, hart- en basisnoten op de voorgrond komen. Dit stelde ons in staat om de complexiteit van deze geur goed in kaart te brengen.

Langdurigheid van de geur

Terwijl we de geur droegen, hebben we doorheen de dag de geurprojectie en de aanhoudende aanwezigheid van het parfum geëvalueerd. Om geurblindheid te voorkomen, hebben we regelmatig aan neutraliserende geuren zoals koffie geroken. Daarnaast hebben we mensen die niet langdurig aan de geur waren blootgesteld gevraagd hoe sterk ze de geur nog konden waarnemen. Dit stelde ons in staat om met zekerheid te bepalen hoe lang Dior Sauvage ruikbaar blijft.

Intensiteit

We hebben Dior Sauvage Eau de Parfum bij diverse gelegenheden gedragen en ons gericht op de prestaties en intensiteit van de geur in verschillende situaties. We droegen het onder andere naar het werk, op feestjes met vrienden en tijdens verjaardagsfeesten. In totaal hebben we de intensiteit van het parfum in meer dan 15 verschillende situaties getest. Bij elk gebruik hebben we consequent 3 tot 4 sprays aangebracht op dezelfde plekken. Hierdoor konden we vaststellen in welke situaties en gelegenheden het parfum het beste tot zijn recht komt en waar het minder goed presteert.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen die we hebben ontvangen over Dior Sauvage. Mocht je nou zelf ook een vraag hebben over dit luchtje, gebruik dan het reactieformulier onderaan deze pagina.

Hoe lang blijf je Dior Sauvage Eau de Parfum ruiken?

Dior Sauvage Eau de Parfum is een langdurige geur die de hele dag door aanwezig blijft. Dit komt door de intense basisnoten van ambroxan en vanille absolute, die ervoor zorgen dat de geur lang blijft hangen op de huid. Afhankelijk van de huidtype en hoeveelheid die wordt aangebracht, kan de geur tussen de 8 en 12 uur aanhouden. Het is een krachtige geur die subtiel genoeg is om gedurende de dag te dragen, maar ook intens genoeg voor een avondje uit.

Hoe sterk ruikt de geur?

Dior Sauvage Eau de Parfum is een sterke en intense geur, die direct opvalt. Het is een krachtige geur die niet onopgemerkt blijft, maar tegelijkertijd is het ook een subtiele geur die niet te overweldigend is. Afhankelijk van hoeveel je aanbrengt, kan de geur subtiel of meer uitgesproken ruiken. Het is echter belangrijk om de geur niet te overmatig aan te brengen, omdat dit de geur te sterk kan maken en overweldigend kan worden. We adviseren om 2-3 sprays te gebruiken.

Krijg je veel complimenten als je Dior Sauvage Eau de Parfum draagt?

Het is een geur die direct opvalt en een die mensen in je omgeving veelal kunnen waarderen. Veel mensen geven aan dat ze complimenten krijgen als ze deze geur dragen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat geursubjectief is en dat de reacties van mensen op geuren kunnen verschillen. Niet iedereen zal dezelfde geur even aantrekkelijk vinden en sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde geuren. Het is dus mogelijk dat niet iedereen dezelfde positieve reactie op Dior Sauvage Eau de Parfum zal hebben.

Tip: Ben je op zoek naar een nóg sterker ruikende versie van deze geur? Bekijk dan ook eens de Sauvage Elixir van hetzelfde merk.

Prijshistorie

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van de prijs van deze geur? Bekijk hieronder de prijshistorie over de afgelopen 180 dagen.

Prijsontwikkeling voor Dior Sauvage Eau De Parfum

Overzicht

Huidige prijs €86,0812 juni 2024
Hoogste prijs€86,0815 maart 2024
Laagste prijs€78,0027 december 2023
Sinds 12 december 2023

Laatste prijswijziging

€86,083 juni 2024
€80,702 juni 2024
€86,0822 mei 2024
€80,7020 mei 2024
€86,0810 mei 2024
Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

   Laat een reactie achter

   Big Brand Boys
   Logo