analytics

Creed Aventus

Creed Aventus is een parfum dat inmiddels een legendarische status heeft bereikt. Het is een van de meest populaire geuren voor mannen en wordt vaak gezien als een klassieker in de parfumwereld. Maar wat maakt Creed Aventus zo bijzonder? En waarom is het zo’n populaire geur?

Beste prijs

Check hieronder het overzicht van de prijs van Creed Aventus bij je favoriete winkel. We updaten deze prijzen elke dag, dus je kunt deze pagina gebruiken als naslagwerk voor de actuele beste prijs.

Creed Aventus EDP 50 ml

Laatste Amazon prijsupdate was op: 19 april 2024 07:23

Geschiedenis en ontstaan van Creed Aventus

Creed is een parfumhuis dat in 1760 werd opgericht in Londen door James Henry Creed. Het merk heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen vele beroemdheden als klant gehad, waaronder koningin Victoria en Winston Churchill. Het is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest exclusieve parfumhuizen ter wereld. Creed Aventus werd in 2010 uitgevonden door Oliver Creed en in hetzelfde jaar nog uitgebracht. Sindsdien is het een van de meest populaire geuren van het merk.

Creed Aventus flacon
Creed Aventus flacon

Geurnoten

Creed Aventus heeft een unieke en complexe geurcompositie. De geur van de parfum doorloopt meerdere fasen tijdens het dragen. Het begint met topnoten van bergamot, zwarte bes, ananas en appel. Deze worden gevolgd door hartnoten van rozen, jasmijn en patchouli. De basisnoten bestaan uit muskus, ambergris, vanille en eikenmos. Dit resulteert in een frisse, fruitige geur die toch warm en houtachtig is. Over het algemeen wordt het beschouwd als een zeer aangename en unieke geur, die langdurig op de huid blijft hangen.

Hoe lang ruik je Creed Aventus?

Creed Aventus heeft over het algemeen een lange levensduur en kan tot wel 12 uur of langer op de huid ruiken. De exacte duur kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele lichaamschemie, de hoeveelheid parfum die wordt aangebracht en de omgevingsomstandigheden. In sommige gevallen kan de geur zelfs langer dan 12 uur blijven hangen. Wat we ook veel horen is dat de geur zó sterk is, dat deze soms zelfs na een paar dagen nog te ruiken valt op kleding.

8.7Expert Score
Een van de beste herengeuren

Als je écht een unieke parfum zoekt dan zit je met Creed Aventus helemaal goed. Deze hebben we tot noch toe bij niemand anders geroken, en is door zijn exclusiviteit ook niet voor jan en alleman bereikbaar. Het is een heerlijke geur die geschikt is voor alle gelegenheden (zowel overdag als ’s avonds).

Intensiteit
9.5
Prijs
7
Uniek?
9.5
Voordelen
 • Lange levensduur van de geur
 • Ruikt super sterk
 • Heeft een unieke geur die je direct herkend
Nadelen
 • De prijs

Gelegenheden

Creed Aventus is een veelzijdige geur die bij verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Het is geschikt voor zowel informele als formele gelegenheden. Het kan gedragen worden als dagelijkse geur, maar ook voor speciale gelegenheden zoals een avondje uit of een date. En juist omdat het zo’n exclusieve geur is, is de kans zeer klein dat een andere man hem al draagt.

Creed Aventus verpakking
Verpakking van de parfum

Krijg je veel complimenten als je Creed Aventus draagt?

Het dragen van Creed Aventus kan leiden tot het ontvangen van complimenten. De geur heeft een unieke en aangename mix van fruitige, houtachtige en rokerige noten die mensen aantrekkelijk vinden. Veel mensen die deze geur dragen, hebben gemeld dat ze complimenten hebben gekregen van vrienden, collega’s en zelfs vreemden.

De geur van Creed Aventus is zeer herkenbaar en wordt geassocieerd met stijl, succes, en luxe. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen de geur bewonderen en waarderen. Bovendien heeft het merk Creed een lange geschiedenis van het maken van geuren van hoge kwaliteit die populair zijn bij beroemdheden en andere bekende persoonlijkheden.

Hoewel het dragen van Creed Aventus kan leiden tot complimenten, moet je er niet op rekenen dat iedereen de geur even lekker vindt. Geur is zeer persoonlijk en wat de ene persoon aantrekkelijk vindt, kan door een ander als onaangenaam worden ervaren.

Dus als je een geur zoekt waarmee je complimenten kunt krijgen, is deze parfum zeker het overwegen waard. Maar onthoud dat het dragen van een geur vooral gaat om het genieten van de geur zelf en niet alleen om de reacties van anderen.

Voor welk seizoen is creed aventus geschikt?

Creed Aventus is over het algemeen geschikt voor het hele jaar door, maar wordt vaak geassocieerd met de herfst en winter vanwege de warme en houtachtige geurnoten. Het kan echter ook gedragen worden in de lente en zomer, omdat het enkele frisse en fruitige noten bevat die goed passen bij de warmere maanden. Het hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur en hoe het op de huid van de drager reageert.

Wat is er aan de hand met Aventus batch nummers?

Er is een groep mensen die er van overtuigd zijn dat er een groot verschil is in hoe de geur ruikt afhankelijk van het batch nummer van de parfum. Vroeger was dit wel het geval, toen Aventus nog andere ingrediënten bevatte. In de praktijk en onze ervaring valt het tegenwoordig reuze mee, en je zult niet veel verschil in de geur merken bij de verschillende batch nummers.

Hoe hebben we Creed Aventus getest?

Om een goed oordeel over deze geur te kunnen geven hebben we de geur uitvoerig getest en meer dan 80 dagen gedragen. Zoals je op onderstaande foto kunt zien (en in onze review kunt lezen) waren we zo tevreden over Aventus dat onze flacon van 100 ml inmiddels al op is.

Creed Aventus lege flacon
Helaas.. Hij is alweer op. We kopen gauw een nieuwe!

Prijs

Een van de grootste nadelen van Creed Aventus is de prijs. Het is een luxe product en dat zie je terug in de prijs. Een flesje van 50 ml kan al snel honderden euro’s kosten. Voor sommige mensen is dit een te hoge prijs voor een geur, terwijl anderen vinden dat het de investering waard is.

Conclusie

Creed Aventus is een geur die zijn reputatie meer dan waar maakt. Het is een unieke geur die bij verschillende gelegenheden gedragen kan worden en lang op de huid blijft zitten. Het nadeel is de hoge prijs, maar voor sommige mensen is dit geen probleem. Als je op zoek bent naar een geur die je niet vaak tegenkomt en die lang blijft zitten, dan is deze geur zeker het overwegen waard.

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

   Laat een reactie achter

   Big Brand Boys
   Logo