analytics

Bleu de Chanel Eau de Parfum

Bleu de Chanel Eau de Parfum is een verleidelijke en moderne geur voor mannen, gelanceerd in 2014 door het iconische parfumhuis van Chanel. Gecreëerd door meesterparfumeur Jacques Polge, is Bleu de Chanel ontworpen om een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid uit te drukken. De geur is gewaagd en zelfverzekerd, met een unieke mix van noten die zowel verfrissend als sensueel zijn. Op deze pagina bekijken we Bleu de Chanel Eau de Parfum in detail, van de geurnoten tot de flacon en de geschiktheid voor verschillende gelegenheden.

Beste prijs

Via onderstaande prijstabel kun je Bleu de Chanel Eau de Parfum kopen bij je favoriete winkel. Bij elke winkel staat de huidige prijs duidelijk aangegeven en kun je hieruit de beste kiezen. We vernieuwen dagelijks de prijzen, dus je kunt deze pagina altijd gebruiken voor een actueel overzicht van de scherpste prijs.

Bleu De Chanel Eau De Parfum

Laatste Amazon prijsupdate was op: 2 april 2024 03:22

Deze heerlijke herengeur is verkrijgbaar in de formaten 50 ml, 100 ml en 150 ml.

Geurnoten

Bleu de Chanel Eau de Parfum opent met topnoten van grapefruit, citroen en munt, die zorgen voor een frisse en energieke start. Deze heldere en sprankelende noten maken geleidelijk plaats voor een kruidig en verfijnd hart van roze peper, nootmuskaat en jasmijn, wat zorgt voor een intrigerende en complexe overgang.

De basisnoten van Bleu de Chanel zijn diep en aards, met een mix van patchouli, sandelhout en vetiver die de geur zijn kenmerkende sensualiteit en warmte geven. Deze houtachtige en aardse elementen zorgen voor een langdurige indruk en onderstrepen de magnetische aantrekkingskracht van deze bijzondere geur.

9.2Expert Score
Onze favoriete herengeur

Er zijn maar weinig herengeuren waar we zo tevreden over zijn als Bleu de Chanel. Een heerlijke geur die je lang ruikt en een grote projectie heeft.

Intensiteit
9.2
Prijs
8.8
Uniek?
8.7
Voordelen
 • Langdurige intense geur
 • Geschikt voor dagelijks gebruik
Nadelen
 • Prijs

Flacon

Bleu de Chanel Eau de Parfum komt in een stijlvolle en minimalistische vierkante flacon van diepblauw glas met een zware, magnetische dop. De flacon straalt elegantie en verfijning uit en weerspiegelt het karakter van de geur zelf. Op de voorkant van de flacon zie je de stijlvolle letters van Chanel die de naam en de parfumsoort weergeven.

flacon Bleu de Chanel
Flacon van Bleu de Chanel parfum

Op de dop van de flacon staat het bekende en iconische Chanel logo gegraveerd, wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

dop van de flacon
Dop van de flacon

Geschiedenis van Bleu de Chanel Eau de Parfum

Bleu de Chanel Eau de Parfum is ontworpen met de moderne man in gedachten, die zich niet laat beperken door conventies en verwachtingen. De geur belichaamt een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid en is bedoeld om mannen aan te moedigen hun eigen weg te volgen en hun individualiteit te omarmen.

De naam “Bleu” verwijst niet alleen naar de kleur van de flacon, maar ook naar het idee van onbegrensde horizonten en het verlangen om nieuwe gebieden te verkennen. Sinds de lancering in 2014 heeft Bleu de Chanel zich gevestigd als een moderne klassieker en blijft het een populaire keuze voor mannen over de hele wereld.

Hoe hebben we Bleu de Chanel getest?

Om bij onze score van 9.2 uit te komen hebben we de parfum zorgvuldig getest en aandacht besteed aan de punten die erg belangrijk zijn bij het kiezen van een geur. Om bij onze score te arriveren hebben we Bleu de Chanel meer dan 100 dagen gedragen, en onze flacon van 150 ml is inmiddels bijna leeg zoals je kunt zien op de foto hieronder. Hieronder lees je precies wat ons testproces is geweest, en hoe we zijn uitgekomen zijn bij onze reviewscore.

Onze Bleu de Chanel flacon na het testen
Na het meer dan 100 dagen achtereenvolgend dragen van de parfum is de flacon bijna leeg.

Geurprofiel

We hebben op verschillende momenten gedurende de dag tijdens het dragen speciale aandacht besteed aan het geurprofiel van Bleu de Chanel. We hebben goed geroken hoe deze geur door de dag heen evolueert, en welk top, hart en basisnoten naar de voorgrond treden. Hierdoor hebben we goed de complexiteit van dit luchtje in kaart weten te brengen.

Langdurigheid

Tijdens het dragen van de geur hebben we gedurende de dag kennis genomen van de geurprojectie, en hoe sterk de parfum nog aanwezig is. Om geurblindheid te voorkomen hebben we regelmatig geroken aan neutralisators zoals koffie. Ook hebben we andere mensen die niet een lange tijd zijn blootgesteld aan de geur gevraagd hoe sterk ze de geur nog kunnen ruiken. Hierdoor hebben we met zekerheid kunnen vaststellen hoe lang je Bleu de Chanel blijft ruiken.

Intensiteit

We hebben Bleu de Chanel Eau de Parfum bij verschillende gelegenheden gedragen, en ons gefocust op de performance en intensiteit van de geur tijdens deze scenario’s. We hebben hem onder andere gedragen naar ons werk, tijdens een feestje met vrienden en tijdens een verjaardagsfeest. Bijelkaar opgeteld hebben we de intensiteit van de parfum in meer dan 20 veschillende scenario’s getest. Tijdens het dragen hebben we telkens 3 tot 4 spray’s gebruikt en consistent op dezelfde plekken aangebracht. Hiermee hebben we kunnen vaststellen bij welke gelegenheden en situaties de parfum goed uit de verf komt, en waar hij het minder goed doet.

Veelgestelde vragen over Bleu de Chanel EDP

De volgende vragen hebben wij over deze geur ontvangen van onze lezers. Heb je zelf ook een vraag voor ons? Gebruik dan het reactieformulier onderaan deze pagina.

Krijg je veel complimentjes als je Bleu de Chanel draagt?

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden met een volmondige ja. Deze geur wordt ook wel een “complimentenmagneet” genoemd, omdat het een van de lekkerste herengeuren van dit moment is, die door vele mensen als erg lekker ruikend wordt ervaren. De kans is dus zeer groot dat je tijdens het dragen complimentjes van vrienden, collega’s en zelfs vreemden kan ontvangen. Het is wel belangrijk om te weten dat er nooit een garantie op complimentjes is, omdat iedereen de geur weer anders ervaart. Ook hangt speelt mee hoeveel spray’s je gebruikt (gebruik liever niet teveel) en je huidtype die bepaald hoe de geur projecteerd.

Voor welke gelegenheden is deze geur geschikt?

Je kan deze geur overal wel dragen. Of je nou naar je werk gaat, een feestje hebt of naar de club gaat. Hij komt overal goed tot zijn recht, en is een goede toevoeging voor iedere situatie. Deze geur valt onder de categorie “dagelijkse favoriete geuren” die door velen als hun go-to voor de dag gebruikt wordt.

Hoe lang blijf je Bleu de Chanel ruiken?

Onze ervaring leert ons dat dit een zeer sterke geur is die je ook nog eens heel lang blijft ruiken. De geur heeft dus een goede performance, en je kunt er van uitgaan dat je hem minimaal 8 uren lang goed ruikt. Daarna zwakt de geur wat af en is hij dichter op de huid te ruiken.

Prijshistorie

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van de prijs van deze geur? Bekijk hieronder de prijshistorie over de afgelopen 180 dagen.

Prijsontwikkeling voor Bleu De Chanel Eau De Parfum

Overzicht

Huidige prijs €138,0012 april 2024
Hoogste prijs€138,001 februari 2024
Laagste prijs€92,4024 november 2023
Sinds 22 oktober 2023

Laatste prijswijziging

€138,002 april 2024
€110,4031 maart 2024
€138,0018 maart 2024
€110,404 maart 2024
€103,513 maart 2024
Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

   Laat een reactie achter

   Big Brand Boys
   Logo