analytics

Wat is Snapchat Plus en is het de moeite waard?

Snapchat Plus

In een poging om de gebruikerservaring van de app te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te genereren, heeft Snapchat een premium versie geïntroduceerd: Snapchat Plus. Deze versie biedt een reeks extra features tegen een prijs van €34,99 per jaar (doormiddel van een abbonementsvorm). Op deze pagina lees je alles over de Snapchat Plus-features in detail om te bepalen of het de moeite waard is.

Wat kun je met Snapchat Plus?

Het Snapchat Plus abbonement voegt een aantal features toe aan de app. Omdat wij wel fan zijn van Social Media hebben we direct een Snapchat plus abbo genomen en alle functies uitvoerig voor jullie getest. Hieronder bespreken we elke feature zodat je direct een beeld hebt wat het Plus abbonement nou precies inhoud en wat je er mee kunt. Let op dat Snapchat deze features op elk moment kan veranderen, omdat Snapchat+ nog volop in ontwikkeling is.

Beste vriend vastzetten

beste vriend Snapchat

Met deze functie kan je een persoon pinnen als je #1 beste vriend. Voor diegenen die vaak in contact staan met één specifieke persoon, kan deze functie handig zijn. Het garandeert dat de chat met deze persoon altijd bovenaan je lijst staat, zodat je de chat gemakkelijk kunt vinden en minder tijd kwijt bent met zoeken. Vooral als je veel vrienden hebt op snapchat is dit een zeer bruikbare feature.

Hoe vaak is je snapverhaal opnieuw bekeken

Herbekeken verhalen snap

Dit is een van de meest populaire features van Snapchat+. Deze feature kan nuttig zijn voor mensen die willen weten wanneer en hoevaak vrienden hun verhaal opnieuw hebben bekeken. Als je snap verhaal opnieuw bekeken wordt zie je oogjes 👀 onder je verhaal, met daarbij de statistiek die toont hoe vaak je verhaal opnieuw is bekeken. Dit geeft je een inzicht in wie geïnteresseerd is in je content, wat kan helpen bij het bepalen van de populariteit van je verhalen. Meer lezen hierover doe je hier.

Aangepaste pictogrammen en thema’s

Snapchat app pictogram veranderen

Als je graag je apps personaliseert en ze uniek maakt, is deze functie aantrekkelijk. Met deze functie kan je het app icoon van Snapchat aanpassen om het meer naar je smaak te maken. Zo maak je je homescreen van je telefoon nog unieker.

Aangepast app-thema

Snapchat thema

Een stap verder in personalisatie, hiermee kan je de kleuren en het thema van de Snap app wijzigen. Dit kan een nieuwe en verfrissende uitstraling geven aan een app die je dagelijks gebruikt. Vooral als je Snapchat al een aantal jaren gebruikt kunnen we ons voorstellen dat je wel toe bent aan een verfrissende look!

Snapchat+ Badge

Snapchat plus badge

Deze badge is een statussymbool dat aangeeft dat je een Snapchat Plus-lid bent. Voor sommige gebruikers kan dit een aantrekkelijk element van exclusiviteit toevoegen. Deze functie is aan-of uit te schakelen in je instellingen. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze badge niet te tonen op je profiel (zodat niemand weet dat je Snapchat plus hebt).

Vrienden zonnestelsel

Snapchat plus vrienden zonnestelsel

Deze functie visualiseert je vriendenkring op een unieke manier. Je kunt namelijk zien of je tussen de beste vrienden van de persoon waarmee je snapt staat, ook als ze niet beste vrienden van jou zijn of als je een snapreeks met ze hebt opgebouwd. Zo zie je direct hoe belangrijk je bent voor de persoon waarmee je snapt.

Prioriteit reacties op verhalen

Prio reacties Snapchat Plus

Met deze feature worden je verhaalreacties bovenaan de lijst met reacties geplaatst. Zo weet je zeker dat degene aan wie je de verhaalreactie stuurt hem altijd te zien krijgt. Dit kan handig zijn voor mensen die veel interactie hebben met populaire vrienden (die veel verhaalreacties krijgen) of influencers.

Speciale emoji weergeven als iemand je Snap heeft bekeken

Deze functie maakt het mogelijk om nadat iemand je Snap heeft bekeken een emoji te tonen. Grappige feature maar verder niet heel speciaal. Wij gebruikten deze feature zelf niet.

Bitmoji-achtergronden

Bitmoji achtergrond wijzigen

Met deze functie kan je je Bitmoji unieker en persoonlijker maken door aangepaste achtergronden toe te voegen. Leuk voor erbij, maar verder niet boeiend.

Snapverhaal langer dan een dag

Snapchat verhaal langer dan een dag

Dit is een handige functie voor mensen die hun verhalen langer willen laten staan. Het stelt je in staat om in te stellen hoe lang je verhaal nog te zien is. Zo kun je zelf kiezen of je een verhaal heel snel wilt laten verlopen (1 uur minimaal), of heel lang laten staan (1 week maximaal).

Aangepaste notificatiegeluiden voor vrienden

Hiermee kan je verschillende geluiden instellen voor verschillende vrienden. Zo kun je voor elke vriend een specifiek geluid instellen zodat je direct hoort welke vriend je een Snap heeft gestuurd.

Vriend Snapscore wijziging

Met deze functie kan je zien hoe snel de snapscore van je vrienden per dag omhoog gaat. Klik simpelweg op het profiel van een van je vrienden, en je ziet direct statistieken met hoeveel de snapscore omhoog is gegaan sinds de laatste keer dat je keek. Dit kan inzicht geven in hoe actief je vrienden zijn op Snapchat.

Chat Achtergronden

Snapchat achtergronden

De mogelijkheid om de achtergrond van je chats aan te passen kan bijdragen aan een meer persoonlijke en aantrekkelijke ervaring.

Verhaal Boosten

Snapverhaal boosten

Als je op zoek bent naar een groter bereik voor je verhalen, dan kan de verhaal boost-functie aantrekkelijk zijn. Het belooft je verhalen een boost te geven zodat ze door meer mensen worden gezien. Je kunt deze functie 1x per week gebruiken. Gebruik je hem deze week niet, dan vervalt die keer, je kunt dus niet boosts opsparen.

Donkere app modus op Android

Voor Android-gebruikers kan de donkere modus een handige functie zijn, omdat het de ogen minder belast bij gebruik in een donkere omgeving en het energieverbruik kan verminderen als je een telefoon met OLED scherm hebt. Ze hebben deze functionaliteit die eerder al beschikbaar was op iOS nu ook toegevoegd voor Android telefoons. Hier zullen Android gebruikers blij mee zijn, want vooral in de nacht is de witte achtergrond van de app erg fel.

Opnieuw bekijken

De mogelijkheid om Snaps opnieuw af te spelen kan waardevol zijn voor mensen die de inhoud van bepaalde Snaps willen herzien. Je kan met deze feature elke snap 1x opnieuw bekijken.

Geef het abbonement cadeau 🎁

Deze functie stelt je in staat om een abonnement op Snapchat Plus cadeau te doen aan vrienden. Grappig om te geven, en het laat je vrienden kennismaken met de functies van Snapchat Plus.

Wat kost Snapchat Plus?

Snapchat Plus kost in Nederland ongeveer €2,92 per maand, wat uitkomt op €34,99 per jaar. Let op dat je de maandprijs dus elke maand betaald, en niet in een keer het gehele bedrag. Je kunt het abbonnement in de app afsluiten.

Snapchat Plus kosten

Is Snapchat Plus de moeite waard?

Nu je weet wat de unieke features zijn van Snapchat Plus, mag het duidelijk zijn dat de app bedoeld is voor mensen die de app elke dag gebruiken en die hun ervaring met de app willen personaliseren, verbeteren en maximaliseren. De Snapchat Plus functies bieden veel mogelijkheden om de app aan te passen en te verbeteren.

Bij de vraag of Snapchat Plus de moeite waard is, hangt het uiteindelijk af van hoe je Snapchat gebruikt. Ben je elke dag actief aan het Snappen met veel verschillende vrienden dan kunnen de features die Snapchat Plus biedt, de kosten van €34,99 per jaar rechtvaardigen. Als je een casual gebruiker bent en voornamelijk af en toe Snapchat gebruikt, dan zou de basisversie voldoende moeten zijn.

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo