analytics

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk op reis?

reisverzekering op reis

Wie op reis gaat, loopt meer risico’s dan mensen die thuisblijven. Zelfs wanneer je enkel op pad gaat om even lekker tot rust te komen, is de kans nog groter dat je bijvoorbeeld ziek wordt, dan wanneer je thuis zou blijven. Dit hoeft echter helemaal geen reden zijn om dan maar thuis te blijven deze zomer. Integendeel. Het betekent alleen dat je een goede reisverzekering moet afsluiten. Met een reisverzekering creëer je namelijk het ideale vangnet voor wanneer het allemaal tegenzit tijdens je reis. Waar je ook naartoe gaat deze zomer, het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. We laten je graag zien hoe je dit doet en waar je op moet letten als je een passende verzekering wilt afsluiten.

Je reisverzekering is het vangnet dat je nodig hebt op reis

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat je onnodige risico’s loopt. Waar moet je dan precies aan denken als het gaat over je vakantie? Regelmatig zien we dat mensen ziek worden, omdat ze in het buitenland iets gegeten hebben dat niet goed was. Locals kunnen dit voedsel vaak goed verdragen, maar voor buitenlanders ligt dat anders. Zij kunnen daar erg ziek van worden en soms zelfs in het ziekenhuis belanden. In zo’n geval is het goed dat je een polis achter de hand hebt. Het afsluiten reisverzekering zorgt ervoor dat je verzekeraar je ten eerste kan laten weten waar je geholpen kunt worden en, ten tweede, kan zorgen dat je vervoer naar dit ziekenhuis krijgt. Zo heb je zo snel mogelijk de hulp die je nodig hebt. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen waarin je reisverzekering je redder in nood is, denk aan beschadiging of verlies van spullen of diefstal. Dit alles wil je niet.

De polis vinden en afsluiten die past bij je manier van reizen

Waar de een het fijn vindt om ieder vrij weekend een hotelletje te boeken, daar is de ander meer van de grote reis in de zomervakantie. Voor beide personen is er een verzekering op maat te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een doorlopendereisverzekering afsluiten. Dit pakket sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar gedekt. Een pluspunt hiervan is dat je geen omkijken hebt naar je verzekering en je kunt vertrekken wanneer je wilt. Zorg er echter wel voor dat je polis aansluit bij je reisplannen. Blijkt dat je niet gedekt bent, dan kun je je verzekering nog uitbreiden met extra aanvullingen. Ga je maar een keer per jaar op vakantie? Dan hoef je je niet het hele jaar te verzekeren. In dat geval is de eenmalige verzekering een goede keus. Deze loopt enkel ten tijde van je vakantie. Ideaal toch?

Haal meer voordeel uit je verzekering met aanvullende polissen

Verzekeraars benadrukken altijd dat je meer uit je verzekering haalt wanneer je deze ‘op maat’ maakt. Hoe doe je dat? Nadat je eenmaal de basisverzekering gekozen hebt, kun je nog aanvullende opties toevoegen. Denk hierbij aan wintersportdekking voor mensen die gaan wintersporten. Deze vakantie brengt extra risico’s met zich mee en het is goed om je daarvoor te verzekeren. Laten we hopen van niet, maar mocht je een been breken dan kun je de gipsvlucht betalen met je verzekering en niet met je spaargeld. Dat is zonde van je je geld. Er zijn tal van aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen en waarmee je je polis helemaal kunt afstemmen op jouw volgende reis. Wil je meer weten, kijk dan even op de site van je verzekeraar. Daar kun je je polis samenstellen en ook gelijk afsluiten. Fijne reis!

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo