analytics

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren is een Amerikaans designermerk, gecreëerd door Ralph Lifshitz, die later bekend werd als Ralph Lauren. Het bedrijf is eigendom van de Ralph Lauren Corporation, die kleding, accessoires, schoeisel, geuren en meubels produceert. In 1967 was hij de eerste die een Polo creëerde, om zichzelf comfortabeler te maken bij zijn tenniswedstrijd. Voordat hij de Polo uitvond, moesten sporters allerlei zware kleren dragen, maar de Polo veranderde alles. Ook andere sporten zoals Hockey en Golf begonnen de Polo te dragen, vanwege het comfort en het elegante ontwerp. Alle Ralph Lauren Polo’s hebben een “Pony” embleem op de linker bovenborst. Dit logo is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Enkele jaren later introduceerde de Polo Ralph Lauren de designerkledinglijn voor mannen in de wereld. Dit was ook de tijd dat het in aanraking kwam met de nonchalante subcultuur. De Casuals leerden al snel van dit kledingstuk te houden, en het werd de standaard top-kleding voor de meeste mensen die casual kleding dragen. Na het succes van deze Polo, Stone Island, C.P. Company, Fred Perry, Lacoste, en een heleboel andere designer kledingmerken begonnen ook Polo’s te verkopen, elk met hun eigen verschillende twist. De traditionele Polo heeft een omboorde kraag, met 2 knopen om de kraag te openen, en korte mouwen. Deze elementen zijn opgenomen in bijna elk kledingstuk dat door Polo Ralph Lauren wordt gemaakt. Soms voegen ze ook een Big pony-logo toe, of een streep over het hele lichaam, om een beter ontwerp te creëren. De “Big Pony” collectie van Ralph Lauren heeft ook veel andere kledingstukken zoals Jacks, Knitwear, Bodywarmers en nog veel meer.

Niet lang nadat Ralph Lauren de polo met korte mouwen had uitgevonden, creëerde hij ook de versie met lange mouwen. Dit zorgde ervoor dat je ook een Polo kon dragen, zelfs als het weer wat kouder was. Tot op de dag van vandaag is Polo Ralph Lauren de grootste maker van Polo’s, en andere designerkleding in de Verenigde Staten, met een jaarlijkse winst van 190 miljoen dollar. Ralph Lifshitz is nog steeds eigenaar van het bedrijf, en hij heeft ongeveer 90% van de aandelen.

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo