analytics

Nintendo NES Classic Mini

Het Nintendo Entertainment System, beter bekend als de NES, staat bij velen te boek als een iconische console. Met de release van de NES Classic Mini, een replica van het originele systeem, heeft Nintendo een nostalgisch meesterwerk gecreëerd dat bij menig gamer met weemoed doet terugdenken aan “de goeie ouwe tijd”.

Bekijk hieronder alle actuele prijzen en voorraad van deze console.

Console Nintendo Classic Mini NES

Laatste Amazon prijsupdate was op: 11 april 2024 19:46

Ontwerp Nintendo Classic Mini

Het eerste dat opvalt aan de NES Classic Mini is het formaat. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een miniatuurversie van het originele systeem, wat het ideaal maakt voor degenen die weinig ruimte in huis hebben. De console behoudt echter alle esthetische kenmerken van het origineel, van de kenmerkende grijze en zwarte kleurenschema tot de ‘power’ en ‘reset’ knoppen. Nostalgie gegarandeerd!

Op de NES mini zit zelfs een cartridge sleuf zoals op de “echte” console ook zat. Hoewel de cartridge-sleuf niet functioneel is, dient deze nog steeds als een mooi stukje nostalgisch ontwerp dat het uiterlijk van het originele systeem nabootst. Enig nadeel aan deze nieuwe console is dat je niet meer cartridges in de console kunt steken, wat er dus voor zorgt dat je “vastzit” aan de 30 spellen die op de console zijn geinstalleerd. Verder is de bouwkwaliteit indrukwekkend, de console voelt stevig aan en dat doet denken aan de bouwkwaliteit van de originele NES.

nes classic edition nintendo

Controller

De NES Classic Mini wordt geleverd met een replica van de originele NES-controller. Het ontwerp is getrouw aan het origineel, met hetzelfde vierkante ontwerp en de kenmerkende rode knoppen. Hoewel sommige gebruikers kunnen vinden dat de controller niet zo comfortabel in de hand ligt als modernere ontwerpen (joh), draagt het bij aan de authentieke NES-ervaring.

Een nadeel dat moet worden vermeld, is de lengte van het snoer van de controller. Het is vrij kort, wat betekent dat je dichtbij de console moet zitten om te spelen. Dit kan voor sommige spelers oncomfortabel zijn, vooral degenen die gewend zijn aan draadloze controllers. De echte nostalgische gamer zal deze beperking echter waarderen.

Games en prestaties

De NES Classic Mini wordt geleverd met 30 voorgeïnstalleerde games. Dit is een breed scala aan titels, waaronder klassiekers als Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Metroid en Donkey Kong. De game-ervaring is net zo authentiek als je zou verwachten, met de originele graphics en geluidseffecten die intact zijn gebleven.

Hoewel de spellen technisch gezien emulaties zijn van de originele NES-titels, merk je bij het spelen nauwelijks enig verschil. Nintendo heeft geweldig werk geleverd om ervoor te zorgen dat de prestaties vlekkeloos zijn, zonder merkbare lag of framedrops. Zoals we eerder al vermelden in dit artikel zijn dit wel de enige spellen die je er op kunt spelen.

Connectiviteit

De NES Classic Mini is ontworpen om eenvoudig aan te sluiten op moderne tv’s. De console wordt geleverd met een HDMI-kabel, wat betekent dat je de console op bijna elke tv kunt aansluiten zonder extra adapters of kabels te moeten kopen. Geen gerommel met oudere AV-kabels dus ;).

Pre-orders snel uitverkocht

Eerder schreven we al dat toen de NES classic mini beschikbaar kwam ter pre-order op Amazon, de console binnen enkele uren was uitverkocht. Dit geeft wel aan hoe populair deze console is onder de echte die-hard Nintendo fans! Gelukkig kun je nu bovenaan deze pagina de actuele voorraadstatus van de NES classic edition bekijken.

uitverkocht

Prijshistorie Nintendo Classic Mini

Ben je benieuwd naar de prijshistorie van de Nintendo classic mini? Bekijk hier alle bekende prijzen. Deze tabel wordt regelmatig geupdate.

Prijsontwikkeling voor Console Nintendo Classic Mini NES

Overzicht

Huidige prijs €329,9011 april 2024
Hoogste prijs€329,909 januari 2024
Laagste prijs€292,9028 november 2023
Sinds 28 november 2023

Laatste prijswijziging

€329,909 januari 2024
€299,908 december 2023
€292,9028 november 2023

Big Brand Boys

Big Brand Boys

Al sinds de start van de site in 2015 zijn we dagelijks bezig met exclusieve designer kleding en parfum voor heren.

Heb je ervaring met het bovenstaande product? Vertel ons erover en laat je reactie hieronder achter.

      Laat een reactie achter

      Big Brand Boys
      Logo